Как може да се регистрирате за наблюдател на изборите

Всеки български гражданин може да бъде в ролята на наблюдател на избори 2021.

Как може да станете наблюдател в секция в чужбина?

Тук ще опишем процедурата, която важи за Сдружение „Институт за развитие на публичната среда“ (ИРПС). По наша информация, от всички организации, които имат право да предлагат наблюдатели в СИК в и извън страната, ИРПС е единствената (под номер 11), която регистрира и работи с наблюдатели в секциите извън България.

Подробна информация свсички необходими ви линксове и документи, за да се регистрирате – в поста на

Инициативи за България: Информационен и координационен сайт за българите в чужбина

Share on facebook
Share on twitter

Още по темата

Избори
ANZ+BG

Как може да се регистрирате за наблюдател на изборите

От всички организации, които имат право да предлагат наблюдатели в СИК в и извън страната (пълен списък тук), ИРПС е единствената (под номер 11), която регистрира и работи с наблюдатели в секциите извън България.

Read More »
Избори
ANZ+BG

Избори 2021: Със 100% са се увеличили желаещите да гласуват българи в чужбина

Рекорден брой българи в чужбина са заявили желанието си да гласуват на изборите на 4 април. Това заяви сънародникът ни Явор Константинов, който от години живее в Мелбърн и организира изборите в Австралия.

“За нашия регион повишението е с 60%, а глобално за чужбина е 100%”, коментира той в “България сутрин”.

Според него огромен принос за ръста на желаещите да изразят своя глас имат протестите и недоволството на хората през 2020 г.

Read More »
Избори
ANZ+BG

Документи за самоличност

Централна Избирателна Комисия РЕШЕНИЕ № 2122-НС София, 23 февруари 2021 г. ОТНОСНО: гласуване на избиратели с лични документи за самоличност с изтекъл срок на валидност в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Пред Централната избирателна комисия се поставя въпросът за гласуването на избиратели

Read More »